De eerst tip is de kwis te spelen als een spel. Geniet met je team van het speuren naar de antwoorden op de vragen en het uitvoeren van de opdrachten.

 

-oxo-

 

Houd Facebook in de gaten. Er kunnen zomaar vragen of aanwijzingen op de Facebookpagina van Dorpskwis Wervershoof staan. Zorg er voor, dat je deze liked.

 

-oxo-

 

Probeer zoveel mogelijk antwoorden te geven, het kan best zijn, dat niet overal een antwoord op wordt gevonden. Jouw team zal zeker niet de enige zijn.

 

-oxo-

 

Het maakt niet hoe de indeling van het team is, maar het mooiste is om met ongeveer tien deelnemers te zijn. Meer mag, minder ook. Probeer teamleden van meerdere leeftijden te krijgen. Het is geen verplichting. Wil je bijvoorbeeld met de leden van jouw sportteam mee doen, prima. Waarom dan het advies van verschillende leeftijden? De vragen gaan over heden en verleden, jongelui weten veel van nu, ouderen meer van toen.

 

-oxo-

 

Zorg, dat je op tijd bent om het kwisboek te halen. Het is een flinke kluif om alles rond te krijgen. Tijd is tijd. Neem het kwisboek mee naar je team.

 

-oxo-

 

Wijs iemand aan, die de leiding heeft, die coördineert. Er zijn meerdere opdrachten gelijk te doen. Regel dat in goede banen. Houd dus overzicht.

 

-oxo-

 

Lees het kwisboek eerst goed door. Er zijn opdrachten, die je op een bepaald tijdstip moet doen. Wijs van tevoren aan wie wat gaat doen. Lees dit goed. Niet alle opdrachten vinden in of op dezelfde locatie plaats.

 

-oxo-

 

Vergeet niet de joker in te zetten op de categorie, van wie jouw team denkt goed te scoren. Dubbele punten kunnen beslissend zijn.

 

-oxo-

>

Schrijf duidelijk, niet te lezen antwoorden worden als fout gerekend. Zorg ervoor dat verbeteringen ook duidelijk leesbaar zijn. Wanneer er onduidelijkheid bestaat wordt het antwoord als fout aangemerkt.

 

-oxo-

 

Wanneer je een antwoord moet mailen, zorg er dan voor, dat de teamnaam en het teamnummer in de onderwerpregel staan, er mag slechts één antwoord per mail worden verzonden.

 

-oxo-

 

Zorg bij inlevering voor de goede volgorde van de pagina’s in het kwisboek. Een verkeerde volgorde betekent een ongeldig kwisboek. Het mag voor de organisatie immers geen puzzel worden.

 

-oxo-

 

Let op de tijd. Kom niet te laat voor een opdracht. Lever het kwisboek weer op tijd in. Tijd is tijd en geen seconde later. Jouw kwisboek wordt na het verstrijken van de tijd niet meer in ontvangst genomen, althans, niet als geldig.